Followers

Tuesday, February 1, 2011

gua tahu .. nak bercakap pun ada pantang larang.. jangan sebarangan

 ni entri serius aku..
kalau nak bercakap jangan main lepas ja.. ada adab yang perlu kita ikut...
ada cara.. ada yang tak boleh kita buat..

jangan bertikam lidah













bila kita berada dalam satu situasi dimana kita berbeza pendapat.. besar kemungkinan kita akan bertikam lidah..
oh.. ni satu habit yang perlu tinggalkan.. jangan bertikam lidah.. sila elakkan.. walau kita rasa kita punya pendapat betul.. apa salah kita mengalah..
beb.. diam lebih baik..

talam dua muka

bahasa lebih indah lagi .. mengadu domba..
yang ni aku paling hangin kot!! merosakkan hubungan sesama member..
















cakap nak bongkak je

boleh menyakitkan hati member.. apa guna?
perkecilkan member yang lain..
oh tolonglah jangan  buat habit ni..

paling famous: mengumpat














aku paling tak suka bila orang-orang buat forum kat dalam masjid .. surau atau majlis ilmu ... dia bukak forum sendiri membebel kat belakang..
telinga aku yang tengah focus ni kekadang cepat je tangkap apa je dorang mengata kat belakang kan..
siot la.. kurang pahala!!!

bercakap guna bahasa kesat

yang ni memang semua orang tau.,.
tapi kan.. kalau orang melaka .. macam mana??

ADA NAK TAMBAH?


*ko-ko semua.. jangan cakap ikut sedap mulut.. ingat kita berkongsi bumi yang sama..
hahahhahah...
SERIUS TAK ENTRI AKU??

--------------------------------------------------------------
iklan jap.. teng teng teng....
--------------------------------------------------------------
jap2.. nak wish happy besday kat dyana!! okeh 20 tahun dah!!
seperti entri besday lain.. ucapan aku..
SILA SAYANG AKU LEBIH..

10 comments:

hentakbelipat said...

manusia kan...kira itu dah jadi sebahagian dlam sifat manusia yg normal barangkali..hahha

cikgu ainura said...

nak kata org.. ckp siang pandag2, cakp malam bisik2.. eh.. yeke.. saje jek la wat lawak..

cikblurr said...

besa la tu..manusia ni mcm2 perangai..org utara ckp mcm2 pe'el dia....tapi jgn la over2 sgt kan tnjk prangi huduh tu...

si para para said...

cakap tu guna kepala otak..bukan guna kepala lutut...hehe

..hizamirahim.. said...

terasa okay!
zami orang melaka.
wuuu~
=.=

Kopak Otak said...

cakap besar tu tak tahan tu. cakap lebih, bendanya kosong. adoii. tak sukaaaa org cmtuh =.=

syuwai said...

huh,betul sangat entri ni

Belalang Hijau said...

apa lu cakap semua betul...ngee

.::miss_jiey::. said...

YEAY!
KAMU DI TAG!
http://pu3nurhamziela.blogspot.com/2011/02/contest-kami-pose-comey.html

Cik TeN10 said...

betul!..betul!..betul!.. org kata berfikir dahulu sbl bercakap.. kalau xtau nk ckp ape sgt diam sudah.. hehe~

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!