Followers

Tuesday, May 5, 2015

MU'IZZ TURN 24

dah macam adat pulak tiap kali 6 may je kena tulis entry untuk seseorang. oh semoga momentum menulis ni kekal sampai ke tua.

so

dear muizz,

i wish u always there for me .
i wish u sentiasa sihat sentiasa
i wish u akan dapat apa yang u nak kejar
i wish u always know yang kalau kita tengah stress, hampir nak give up ubat dia adalah mengadu dengan Allah.
and lepas itu u akan tenang. trust me baby! :)
i wish u always kekalkan momentum semangat u kalau buat apa pun kerja .
btw u looks so hensem u know kalau time semangat. *sebut yosh sikit!!*

atototooo

kiutyer!

so again.



dear my lovely muizz,

thanks jadi muizz yang suka mendengar celoteh nonsense i *kadang-kadang je nonsense selalu ilmiah*
thanks jadi muizz yang matang untuk i yang tak matang *u yang cakap*
thanks jadi muizz yang selalu betulkan segala benda yang rosak macam laptop,phone,pintu kereta,cermin kereta,paip, hati, jantung
thanks jadi muizz yang suggest which baju nak pilih. which one warna kasut yang nice
thanks jadi muizz yang layan je kalau i hantar screenshot gambar online shop yang jual watever lah tapi lastlast tak beli pun. 
thanks jadi muizz yang boleh " read my mind"
thanks jadi muizz yang layan rajuk 5 saat i
thanks jadi muizz yang boleh cool walau tengah bengang
thanks jadi muizz yang suka tido
thanks jadi muizz yang suka hati jadikan i ni alarm bangun tido tiap kali pergi kelas pagi.
thanks jadi muizz yang suka cucuk cable phone for charging but lupa nak on suis plug.
thanks jadi muizz yang jadi kaunselor yang so chill and memberi nasihat bernas
thanks jadi muizz yang jadi supporter i yang sangat tegas dan garang sebab u know what nak istiqamah dalam satu benda tu sangat lah payah macam pakai stokin kaki and tak makan nasi waktu malam? 
thanks buli i
thanks suka cakap i gemuk 
thanks tak cakap i manja
thanks jadi muizz yang hensem macho kacak bergaya


gituuu.... hiks


HAPPY BIRTHDAY MUIZZ!

24! 24! 24!



macam selalu.

I HEART YOU!


|
|
|

2014, 2013, 2012

ps: sorry ! tahun ni kita busy buat fyp fv project and so on. kita celebrate dalam mimpi je lah jom! hewhew

tahun ni maybe tahun akhir kita celebrate as student. uish power betul!

Wednesday, April 15, 2015

TIPS UMRAH

benda-benda yang simple yang small matter yang perlu di ambil tahu dan take note ;


to malaysian ,


jangan lupa bawak international plug.
tapi aku pun lupa bawak. harga dia dalam 5 riyal. aku beli dekat madinah. 
so kalau rasa dekat melesia ni mahal. better beli sana je. belambak bak bak. 

sim card. aku beli waktu dekat airport. 25 riyal and dalam tu ada 15 riyal ke 20 riyal tah, aku lupa and duit tu tahan 2 minggu kot. btw sim card aku beli untuk mudahkan aku berhubung dengan ayah and adik lelaki aku sebab aktiviti lelaki dengan perempuan terutama dekat masjid tak sama. dorang punya kadar sms/call pun murah . 

bawak ubat. basic ubat for those yang sihat tak makan ubat secara berkala. 
ubat demam, selsema,batuk. balm *minyak angin*
like seriously, perubahan cuaca kita dengan negara mereka sangatlah berbeza. so peluang untuk rasa batuk demam selsema tu tinggi ! 
and pada sesiapa yang memang ada ubat daily , BAWAK! jangan nak buat hal. ingat kita nak pi beribadat. kita kena stanby fizikal mental biar nampak kita memang semangat and determine!


stokin baju sejuk standby sesiap. *madinah sejuk*
selipar jepun aku beli dekat kedai 2 hinggit. so nak elak kan di ambil orang, atas kreatifnya ibu, ibu soletep dekat getah selipar tuh dengan soletep yang berwarna. so senang nak detect which one our shoes.
selipar ni function dia waktu nak pergi masjid and balik masjid. kalau dekat madinah tuh aku prefer letak dalam rak2 dia. but dekat masjidil haram aku prefer letak dalam plastik and bawak masuk.


and nasihat aku 

hormati orang lain. jangan bertolak-tolak. contohnya ketika nak ke raudah. Ingat, Tuhan dah aturkan perjalanan kita. rezeki kita . walau bagaimana pun insyaAllah kita dapat duduk di raudahNya , tak perlu bertolakkan tak perlu berlari, marah-marah, kuncinya sabar. banyakkan istighfar. 
mana tahu, kita payah nak masuk sebabkan diri kita sendiri? istighfar lagi. dan lagi. :) 

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!