Followers

Monday, January 3, 2011

budaya couple di menara gading satu kemestian?










almaklum .. baru masuk sem baru.. jiwa pun kucar kacir..nak masuk kelas yang pertama bapaklah payah nak melangkah.. ibarat budak2 nak masuk darjah satu.. lol..
oleh sebab  berada dikawasan "menara gading" nih.. apalah salahnya aku cari topik yang sangkut paut dengan menara gading.. kena pulak dengan kehidupan aku sebagai student.. aci la kan?
sebenarnya kalau sapa yang baca paper yang selak sampai ke lubuk paling dalam paper tu pasti la perasan pasal topik yang aku nak bincangkan ni.. kan2?? sapa perasan?

ada budak2 nih cakap.. kalau takda "couple" ibaratnya macam "surat khabar lama"

kira aku nih paper lama la yek? nonsense!!

sebab aku tak bercouple.. aku kata.. tak couple pun hidup indah je..tak yah pikir nak topup selalu.. aku pun lemah tahap tak lulus upsr bab pujuk memujuk.. so memang indah la hidup tak da someone spesel nih.. 

PENDAPAT KORANG PULAK??
*couple? mesti ke?

36 comments:

Mohd Firdaus said...

xyah couple lg bagus..lg best..bebas..xde org nk jeles..hehehe..lg 1 bila time gaduh tu mula la kepala nk serabut..kompem nk study pun susah..hehehe

cik_paan said...

toksah kapel2..haram...

lagipun kapel ni hi maintenance lah...membazir mase pun ye


and being single is not a loser..it's mean u good enough to stand by own your own..and have coolest friends on Earth

Jejaka Terhangat said...

perlu kot..mcm tak perlu kot..ikut suka la kot.

Rafina Mimi Zairul Murni said...

x payah couple la..blajar dlu smpai hbis..nanti tah cinta kemana blajar pun tah kmana :)

.F.e.Q.a.H. said...

malas nak ckp pasal hukum hakam sebab aku ni xpandai sgt bab agama...

kalaw kapel, pastu pandai jaga batas2 y sepatutnya, tu kira ok la...
pastu bile kapel ni, biar la sama2 sokong diri sendiri...lg2 kalaw pasal study...

kalaw ko xkapel pon xper jugak...sebab ko belum jumpa org yang seswai...guna masa ni tuk mencari....
lgpon, jodoh kan harus dicari...

xper..banyak masa lagi...pelan2...

amad sarpix said...

xyah la kapel2.. blaja dlu

zureen said...

ikut keselesaan masing-masing laa kan? mcm zureen, kapel pun ttp dapat anugerah dekan.. wakkakakkk~ motivasi kot? :P

JuanYuan said...

kapel kt ipt dah macam trend..kat mane2 pon same..then, plajaran tjejas..

meaw said...

bab kapel eh? malas nak cakap sebab meaw sendiri single . macam dah tade feel nak kapel . so kalau cik terompah pegang pada prinsip sendiri takpe...peduli kan kata2 orang lain. bia la nak cakap surat kabo lama ke . baru ke.yang penting kita dengan pendirian kita . ingat satu . datang tempat belaja bukan tujuan nak berkapel rite? haaaaaaa.....so,pedulikan kata orang lain :D

Nazirah Nazir said...

takyah2~dahla bazir duit,bazir air liur haram lak tu

zureen said...

ikut keselesaan masing-masing laa kan? mcm zureen, kapel pun ttp dapat anugerah dekan.. wakkakakkk~ motivasi kot? :P

Aizuddin Hanis said...

cinta tu datang tanpa dipaksa..hmm..ikt msg2..klau btol crnya..die akan mmbina.mcm org kapel tp 1 satu U.jauh nk jumpe..gaduh2 kecil 2 normal ah..org kawen pun kdg2 gaduh..

BeaN MorENo said...

saya dan aiensepet couple masa kat poli sekarang dah kawin...actually perlu jugak couple sebab boleh bersaing

Bella said...

ikutlah keselesaan anda..

ade org buat couple tu cam smangat nk blaja tp ade jugak couple yg buat pelajaran pasangan dye down..

so dpends la :)

qasehraihan said...

masing2 punya pdpt..ada pro n kontra..

PUTUS CINTA,MASIH CINTA..bg pendapat yerr kat entri sy..

Aretikz said...

huaa.. isu kapel.. kapel itu banyak mendatangkan mudarat berbanding kebaikan.. janganlah kamu mendekati zina.. ayat jelas.. larangan.. huaaaa... ahakz.. kesimpulan? kapel hukumnya? lalalalala.. single tu lagi sempoi.. carilah kekasih halal.. bukan kekasih haram.. ahakz.. renungan untuk beta juga.. hehe.. peace ^_^

En.Perghh said...

couple?? ape tu??

honeyaliena said...

just be true to ur self :) if u feel already someone that u love and that person love u why not.but don't waste time to chase something is not belong to you.insyallaha,pape pun yg terbaik dtgnyer dr allah,dear.

http://anakcikbae2.blogspot.com/

sihatanggun said...

begantung kpd diri sendiri :D

Pembawa_Wacana said...

Tak de la... bukan kemestian pun.. Lagipun kapel tu jangan lebih2 plak...tak elok... :)

Miss Yaty said...

hihi..dush3..terkena kat yaty lah...yaty kenal pakwe yaty mase blaja diploma dulu...

tapi de je kawan2 yaty yang takde kapel bkn sebab tak lawa tapi hati belum terbuka...

2+2=5 said...

single is simple...tak yah..sebab nnt cople halal dtg sendiri...:P

iszieylyanziy said...

single pon best,,ehehhe

Kamil ace said...

aha, aku ok je, single ke couple ke..
janji kalau yang couple tu pandai jge diri dah la :)

zazaw said...

hahah
aku lepak jer tak kapel2
bahagia jer hidup doe

* MissYaniAbdullah * said...

BARU MARI SEMANGAT MAU BELAJAR MA..
HAHA..

TAPI ADA KEBRUKAN DAN KELEBIHAN LA..

KEBURUKAN :
-MMG HBS BANYAK DUIT SEBB NAK KENA SPEND DUIT UNTUK 2 ORANG..
- TUMPUAN HILANG LAU TGH GADOH.HAHHAA
- KERJA NAK BERKEPIT 24 JAM DOH

KEBAIKAN :
- SEMANGAT NAK PERGI KELAS JE LAU KATA KELAS SEKALI
- SALING CABAR MENCABAR UNTUK DAPAT POINTER TINGGI..HEHEE

oRkEd PuTiH said...

salam..
sy dh sem akhir dh..
x kapel2 pon..
wt pening kpale jerk..
tp sebahgian kite.
psgn beliau jd sumber inspirasi..
so terpulang pd individu 2 la..'
yg pnting pndy jge diri..
sebaiknye xpyhl dlu..
kejar cita2 jgn kejar cinta..
2 selalu mk sy pesan kt sy..=)
kwn2 xpela...

Encik MamaT said...

surat kabaq lama pun lama la geng... haahaha...

Syafiq Rosli said...

ini semua bergntg pada diri kita..kalau rasa couple boleh mmbntu..go on lah..kalau tak..xpayah couple kan..hehe

Hasnah said...

bila ada couple rasa nak single..bila single rasa nak bercouple...
wuaaa..saya baru putus cinta..long distance relationship...Malaysia-Jordan.. =)

KUREKURE COMEL said...

sumber isnpirasi....hakhakhak

aming said...

hahah..ak nk eja prktaan kapel dlm bhsa sepanyol pom xreti..

toyolkiut said...

budaya ni ada di mana2..
klau dh sampai masa, budak x skola pun teringin berkapel2..

nazirulhazwan~ said...

jawapan soleh : couple ni mane elok, mehampiri zina o0o0

jawapan org biase2 : klu tak de couple time u, ang nak cari kat mane??tunggu family jodohkan jela;p

petisuara said...

tapi ad org ckp..mase ni lah kalau nk carik patner pun..sbb nnti dah keje besok lagi bz nk involve dgn bnde2 nih..kekkeh

Seizer said...

bz cik terompah.. baru sempat mari bace kat sini...

couple? kalau dah rase dekat nak kawen tu buley la nak kapel.. tapi ikut syarak!

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!