Followers

Sunday, January 23, 2011

kenapa aku memilih untuk single?

pertama : entri ini langsung ada kena mengena dengan aku..

penah awal bulan dulu aku tulis entri pasal budaya couple dekat universiti satu kemestian
feedback aku dapat macam2 hal...













bila im kat fb.. aku selalu di tanya..

"weh. kasi la link fb bf ko.. ko tak penah tunjuk pun"
"kedekut gila ko kan.. bf pun nak sorok.. meh la nak tengok"
"weh balak ko duduk mana doh?"
"sebab apa ko sampai sekarang single?"

time raya dulu.. time member2 lelaki kelas aku datang.. makcik2 aku sibuk menanya yang mana satu bf aku..
mampu senyum je le..

jawapan yang selalu aku jawab..
" tak cun .. takda sapa nak.." sambil buat muka simpati hodoh..

kalau letih sangat.. aku jawab..
"nak suruh mak aku pilihkan.. cinta terus lepas kawin.. ala novel gitu.."
akhirnya ,, member aku gelak.. kemudian diam.. tiada soalan bersambung ...
aku tarik nafas lega.. mudah..

member aku cakap dia baru beberapa bulan single ..dah rasa lain macam.. tak boleh nak go on la..
macam-macam..

tapi sebenarnya reason single ni mungkin kerana..
-aku malas..
-aku rasa aku dah cukup banyak nak pikul tanggungjawab sekarang
-single macam cool je..
-rasa pembaziran kredit fon..
-kanak2 tak suka aku

paling penting lepas aku baca artikel pasal couple tu haram..

member aku cakap..
"ko demand sangat ..."
ok aku diam..

15 comments:

.::miss_jiey::. said...

kesinambungan entri aku :)
hahahhaha

http://pu3nurhamziela.blogspot.com/2011/01/kenapa-aku-pilih-single.html

.::: Princess MOMOY :::. said...

tertinggal satu yang paling penting
..... nak study dulu !!


Nak Lagi Pendrive MURAH ?
Bantuan diperlukan! Kasihanilah adik ini...
Momoy and Sale Season

mimiekucayang said...

single lg better rsnya sbb i pun single...huhu

tak sakit kpla, x abih kredit, xde rs cemburu, semuanya tak lah...

mula2 clash tu mmg la rs cm xleh hidup jer, tp bila dah lama, rs cam selesa je xde bf.. lagi sakit otak bila dpt laki yg sk curang! hate it! berdsrkn pengalaman.. huhu

so single la, tggu org msk minang jer... hahahaha =p

Berto said...

jd single la besh, x perlu pikir macam2

Wahida Nasution Thakhrim said...

jadi single memang best.. tak rasa terbeban.. lagi pun boleh buat apa yang disukai tanpa larangan..

si para para said...

kawin lagi best kot...

mary ann ;) said...

itulah, lagi bagus bercinta lepas kahwin..tp kita je yg gatal sangat nak berchenta2 ms2 muda nieh..huhu

iszieylyanziy said...

heehe,,jimat duit tok topup,,ehhehe

ANATI SOKI said...

hehe.. nice one babe.. anat dulu ada link fb bf.. heheh.. tp lepas2 tuh. sume mebe2 pakat kepo gi add die.. smata2 nk tgk muka then nk bandingkan ngn bf diorng. oowh. cm shit je. me no likey2.. pastu anat letak kosong je.. takde relationship. then, dlm blog pun cmtuh.. ada jugak blogger tanya mana satu bf anat. sbb bf anat pun blogger juga.. tp lebih better kalau anat biarkan rahsia. :)
eh.. anati soki suke entry ko.. anat fllow ko dear

..hizamirahim.. said...

haha.
kenape single?
sebab belom double lagi.
XD

░♥si lampu neon♥░ said...

takde hall single pon best pe? cari lah keindahan dalam single tu pasti ada =)


Check it out Entri Paling Best !
# Siapa Suka Makan Roti Milo ?#
# Frame Ikea Dari Blogger Eqbalzack#
# Pekerja Sambilan Diperlukan !#
# Tak Suka Jalan DI One Utama ! #

vampire's lovex said...

single sempoi...majulah hidup single

nia said...

single best n xsakit kepala,pikir diri sendiri ngan family sudey..

Muhd Fadil said...

single best jugak..tak yah pikir pasal bf..gf...nak jaga hati dia lagi.baik jaga hati mak bapak,taklah nati jd anak derhaka.kan?

Hisyam Hamzah said...

yer ker pah...mcm x cayerk jerk...heheh..upe2 nyer pah bnyak peminat..hahah

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!