Followers

Friday, January 21, 2011

lelaki suka gadis berbaju kurung

tapi tak semua laki cakap gitu..
aku paham..
tapi kebanyakkannya suka dengan tajuk entri aku tu kan..

member aku penah cakap..

"laki suka tengok perempuan pakai baju kurung lagi2 bila angin bertiup..indah.." .."betul ke?"
erkk.

just bayangkan aja.. seorang perempuan yang berperangai ala lelaki yang hanya suka pakai overal, t-shirt,jeans ataupun yang seksi seksa yang hanya layan skirt, baby-t tetiba satu hari berubah memakai baju kurung..
buat tercengang ke x?
baru la datang kata-kata..
"ya.. indah sungguh ciptaan Tuhan yang satu ni.."
ye tak? 

*aku pulak sebagai seorang student mekanikal.. memang la boleh kira dengan SEBELAH JARI  ja berapa kali dalam sebulan aku pakai baju kurung.. ya la.. kalau ikut logik. takkan la aku nak masuk bengkel sama lab dengan berkurung sambil pakai safety boot.. buat rekod baru ja kan..
sedih woh.. ibu aku pun mogok kasi limit bab beli baju kurung ...


KORANG MACAM MANA? SETUJU TAK.. LELAKI SUKA TENGOK GADIS BERBAJU KURUNG?

















minta maaf je tuan kepada gamba.. aku letak gamba hang kat sini... hahahha...

ayu x ayu???

44 comments:

Nobita Sensei said...

101% gua setuju. pompuan kalau pakai baju kurung memang nampak ayu sangat.

mofaizmz said...

aku up sikit lg.. 110% setuju.. pmpuan pakai baju kurung lebih ayu dari pmpuan pakai mini skirt.. erk..

hmm.. tp klu dah masuk bengkel pakai baju kurung mau kena tarik baju tu dengan mesin..

azi nur said...

setuju!!!

http://azisweetness.blogspot.com/2011/01/meriahnya-thaipusam.html

FIRDAUS HUSAIN said...

mmmm..sy suke gurls pakai bju kurung..

iwan_dextrous said...

of coz ler..

nik rosmawati said...

hubby nik suka sgt kalau nik pakai baju kurung.kalau blh keluar umah jea pakai baju kurung.hehe

A'IM said...

TAK SEMESTINYA..YANG PENTING KENA PANDAI BERGAYA IKUT TIME...

entri baru::10 haiwan aneh di dunia:: http://kindofsoul.blogspot.com/2011/01/10-haiwan-yang-aneh-di-dunia.html

♥ AyaHikari ♥ said...

sy yg gurl pon suke tgk gurk kai bju kurung.manis gitu .

Deeyaudeen Sabri said...

setuju ! tp lagi suke kalau pmpuan tu bertudung! cantik sangat sangat ! :)

kay-N said...

ayu ehhhh?? =p skang sy pun suke pkai bju kurung,...tp xayu laa..hahaha

FIRDAUS HUSAIN said...

gurls pakai bju kurung kan nmpak ayu...tp jgn la pakai kain yg jarang2..
nanti zina mata plak...huhu

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] said...

betoi2..shekechik sokong 2..hehe

Cikgu Fikri said...

fiq mmg stuju sgt...
pompuan lg ayu berbaju kurung+bertudung...
sbb nmpk lebih ayu..
ader tu, pki bju kurung, tp tak pki tudung, serupa jerk xyah pki...
huhuhu..

AesyaZealous said...

ayuuuu je..tutup aurat.hii

Sham said...

salam kenal...

saya suka perempuan berbaju kurung...serius giler...!

putra87­™ said...

like gurls yg pki bju kurg... hoho... sjuk mata memandang... sjuk lg hati ada sblh mereka... hahaha..

xcyber said...

setuju jer sebab nampak ayu
slain tu nampak ciri2 wanita melayu

vampire's lovex said...

hehehe..i loike bila laki cakap "i suka tgk u pakai bju kurg .nmpak ayu taw.." auw auwwww....haha




sweet kan pmpuan pkai bju kurg...:)

mr.k_boy said...

Aku suka tgk gadis berbaju kebaya... cun di mata aku...

mai tgk keajaiban kelimah الله

.::: Princess MOMOY :::. said...

ayu
tapi bila angin tiup nampak abes segala benda
kainnyer nipis tak tebal
baju tee ngan baju kurung pada momoy sexy sangat baju kurung
baik pakai baju tee yang besar dan labuh

@Cikgu Fikri
kalau perempuan tu tak bertudung so dia tak layak pakai baju kurung?
erkk...apakah statement nih kurang cerdik momoy katakan.

Student Perlu Tahu | RESUME
Peristiwa itu masih menhantui diriku...
Nak Lagi Pendrive MURAH ?

nadiah daud said...

kawan sy pon cakap camtu. manis dan ayu kate nye gituu plus lg berhijab lengkap :)

NURUL HIDAYAH said...

setuju..pernah jumpa laki yang cakap camni.. :)

mOhd Hafiz said...

yeargg....
saya suka pompuan yg berbaju kurung...
tersangatlah ayu

..hizamirahim.. said...

hehe.
setuju.
baju kurung menampakkan kesopanan dan kesusilaan.
haha.
XD

ieMa ackLes said...

emm aku tkt kt comment ni je y lelaki cakap suka pmpuan pkai baju kurung tp realitynya x..
hihi
>>pandangan je ni, jgn band blog aku dah la wahai lelaki2 sekalian

zura asyfar said...

mmg pakai bj kurung nmpk ayu je..btw sy budak civil engine, jd kurg jugak pakai bj kurung..asyik kene gi site je..nk pakai bj kurung cm ne tu?

shamien said...

Baju Kurung and Gurls...epatutnya tak boleh dipisahkan...

memang betul, sapa yg x suka tengok perempuan tutup aurat kan? Baju kurung is the best solution...but considering the environment la...takkan nak masuk hutan pun nak pki kurung kan? ta logik dah tu...

Nway...sesapa yg suka kebas hak milik adik anda...kalau cuba`cuba berjinak dhn bju kurung lahi bagus...kurang la zina kat m` sia ni...

amiYo said...

perempuan memang sangat cantik dan ayu kaalau pakai baju kurung dengan tudung yg labuh..bkn dngn shawl yg nipis.. :)

i am S!L4H.. said...

baju kebangsaan...ngee

ASaDa RyutaRo said...

wollah.. perempuan yang pakai baju kurung semestinya nampak lebih ayu, sopan giteww..

lebih-lebih lagi kalau lengkap tutup auratnya.. ;)

zimy said...

em ntah. rasanya tak kisah.kalau cun pakai baju apa pun cntik..

Rafina Mimi Zairul Murni said...

umur akak dah 33 tahun tapi masih selesa pakai seluar slack hitam je kalau gi jalan mana2..pakai baju kurung cuma setahun sekali itupun hari raya..hehehe..tapi kalau ada kenduri pakai baju kurung jugak la..ibarat kata pepatah yang tak pernah bersambung,masuk kandang kucing MENGIAUUUUU..masuk kandang cicak..CUKCUKCUKCUK..kihkihkih.. :)

Anonymous said...

cik terompah..
sape2 yg pkai bj kurung msti cntek...
cik terompah pkai msti lg sgt cntek...

laskar rainbow said...

Pelangi sendiri pun suka tengok si gadis pakai baju kurung daripada pakai baju yang menyeksa mataku nie..;D

lunaticg said...

Kalau lelaki tu minat perempuan melayu, mesti dia suka perempuan berbaju kurung. tapi perempuan melayu berbaju kebaya lagi seksi....

h A n Y S said...

alololo~
ayunya gamba last tu!
tmbah ayu kalau pakai terompah,
kan2..?
ekekeke..
;p

Tuan-Belog said...

setuju sgt la dgn tajuk tu....

Mr. TN_SkY said...

SkY memang setuju..memang mcm2 fesyen skrg..wlupun baju kurung ..tpi still menutp aurat..this is better than pakai baju len yg membuka aaurat =_=..

setuju2 hehe

Newbies Susahkan Blogger Senior?

Imran nyambek said...

pompuan melayu terakhir tu woo.

Ungu said...

perempuan baju kurung hot.
sweet terselit juga.
betul tak tipu.
:)

hot seperti matahari pukul 3 petang di jalan tar.
sweet seperti air kencing seorang pesakit diabetes.

areripe said...

betul la, cek nampak indah bila pompuan pakai baju kurung,
plus yang silk2 tu
haha
dont think negative part.
ngeeee

i'm already followed you!

mimiekucayang said...

mmg cntik pmpn berbaju kurung...

tp yg kurg indahnya bila ade jg spesis manusia bila kita pakai bj kurung jer, ckp "selamat hari raya" or "baru blik kenduri ker"...

rs nk lempang jer... bila pmpn dh elok manis berbaju kurung ckp cmtu, bila pmpn pakai seksi, mula lah ckp mcm2 bla bla etc

=)huhu

khani said...

Mampir nich...
menarik sekali blog anda, dan saya sangat suka..
Salam....
oh ya ada sedikit info nich tentang bibit jabon dan kayu jabon semoga bermanfaat...

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!