Followers

Sunday, March 13, 2011

kenapa seringkali kata mulut dan kata hati bercanggah ?

maksud gua "mulut kata lain hati kata lain"
memang la kan lidah yang terletak dalam mulut tu tak betulang...




contoh la kan...
 "beb.. pinjam baju.. semat doh...aku nak keluar date  dengan si Talib ni beb "

"takpela aku tak kesah pun ko pakai baju aku tu.. aku cool je..hambik hambik.."

dalam hati..
"laha*!$ betul la lu baju tu gua baru beli semalam la sakai!! 600 ratus tu la bai!! nasib baik ko anak member baik bapak aku ..kalau tak.. "

punya la kan....

member ngn member ni payah sungguh ..

cuba kasi sikit tips gaya mana nak samakan kata hati dengan kata mulut .......


*dari tengah hari tadi cari contoh situasi yang sesuai.. akhirnya.. contoh cam haram ni jugak gua letak.. (--")

petang tadi usha team dak klas gua main bola.. menang kot!! tahniah!! :)

11 comments:

Jeely jelly said...

kasi perli2 sikit lah mcm tu.. biar die terase...

shada wentz said...

haha..demi menjaga hati. kdg2 kena mcm tu jgk. kih3 :)

2 2 pihak kena "sendiri mau taw la" :P

Wage Rudolfsupratman said...

unik kontent sobbat..salam kenal visit me ok! di http://iman-cinangsi.blogspot.com

bee said...

terus terang je senang ...percaya lah akk tk suka org pinjam baju n akk ckp dah kpd semua kawan2 kecuali lah terdesak ...saja2 nak g date no way !

anamizu said...

tula susah gak kalo dgn mmber2 ni..heshh --"

cik pulau said...

nak jaga ati biasa la tu..
tapi kalau dah melampau sangat tu... sindir2 la sikit... kalau tak sedar gak.. tak tau lah cik pulau nak wat camne lagi.. lalala~

KAMIHIDUP said...

ckp lepas je, sng, heee. :)

akmal said...

tu la, kdng2 dgn mmber rapat lg ssh nak terus terang

Alwani Raihan said...

"beb.. pinjam baju.. semat doh...aku nak keluar date dengan si Talib ni beb "

cara reply terbaik :
"eh pakailah pakai. TAKYA MALU TAKYA SEGAN. mmg aku beli baju tu untuk kau kua date. aku tau kau takde baju ni sbb tu aku saje beli untuk kasi kau pinjam :')"

Amacam? CARA?? hahahahaha XD

storyfromme said...

cuba buat-buat tak dengar dulu ape yg kawan kita cakap.pastu mesti dia tnye balik,senyum je tp jgn pndg muka die sampai la dia cakap 'x bole ek?x pela'.
kalau dapat kawan yg tak paham bahasa tu memang tak leh buat ape da.

jomsantaisekejap said...

emmmm..kalau kata hati lain dari kata mulut, cuba perbuatan kita membantu kata hati kita.
Contohnya lah..kalau kes pinjam baju tu, mulut kata ambiklah, tapi hati kata jangan..so masa bagi tu main tarik2 sikit macam susah nak lepaskan baju tu, mesti dia terasa macam susah sangat kita nak lepaskan....

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!