Followers

Monday, March 7, 2011

bila kali terakhir guna public phone?

kalau tanya gua .. gua pun tak boleh nak kasi jawapan yang tepat .. sebab yang gua ingat . waktu sekolah asrama dulu time tak boleh bawak handphone pegi sekolah memang gua antara hantu public phone.. tu pun jadi hantu time hari jumaat.. hari lain gua malas nak beratur.. ngeh ngeh...


ni la public phone yang aku agak mesra duit syiling.. tak banyak telan duit.. yang baru2 upgrade tu hampeh.. habis duit doh...

so.. korang bila last bila guna public phone.?
gua bukan apa.. gua kasihan tengok public phone bawah hostel gua nih mat bangla je aci guna..
letih je kerajaan buat untuk rakyatnya..

*ok beb!! gua nak pegi kedai ACE MART.. nak gi top up kredit phone!! ngeh. ngeh...

15 comments:

Si DauN CeRi said...

hauhuaaaa.. dah lama sgt dah xsentuh public phone ni.. last pon may be time matrik dulu kowt.. tu pon mungkin sbb xde kredit.. kalau tak time matriks, time sekolah dulu la.. hehe

mofaizmz said...

susah nk jumpa la public phone skrg ni..klu ada pun tinggal pondok je.. aku prnah pi satu kampus universiti kat johor..pusing2 cari public phone, satu pun xde.. pondok ada la.. dah la time tu urgent, handset plak abis battery..

zazaw said...

gila lama okenggg
tak pegang publick phone
pandang yoo ado aaaaa

KAMIHIDUP said...

wah public phone, terigt zaman2 curi line, ops. heeee. :)

ila said...

minggu lepas kod..
kol mak suruh amik kat skola.
sbb lau g skola x bole bwk fon..hhehe

CGG said...

RASANYE LAST YEAR LA DIK:)

fLy_AwAy said...

time zaman sekolah dulu kot ! ahahah.. lot of memory la ngan public phone ni. huhu :P

bantalbucuk said...

haha..time zaman sekolah dulu juga kot..time bosan usik2 orang guna public phone..hahaha

D'Mazz said...

dh lama sgt tak guna public phone...zaman sekolah adala. Skrg ni cuma pandang2 n jeling2 saja ...

♥yaya budak suka embun♥ said...

dah tak ingat bila last guna..tehehehehe

cik-terompah said...

si daun ceri: mmg time xde kredit la si publicphone tu func..

mofaizmz: keje bidak2 zamn skrg la nih. meh lepuk sekoq2..

zazaw: haha.. sama situasi la..

kamihidup: curi line.. wohhh

ila: bgos.. ikut peraturan kamu nih..

cgg: kuat ingatan kak..:)

fly_away: gayut mcm monyet ye x?

bantalbucuk: wohhhh.. nakal ye.. babab kang

d'mazz: sama situasi..

yaya budak embun: cer ingat balik..

kau kesah ke?? said...

last pakai ublic pon tahon 2009 kalo tak silap. tu pon seb baik ada satu je yg elok. lagi 3 rosak. kalo sume rosak aku nanges!

rasman said...

ngeh..ngeh...wa da 4 tahun 5 bulan tak gune public phone...

wa hack public phone pon tak reti ..ape citerr?

ngehh...ngehh...

storyfromme said...

lama giler tak pakai public phone. padahal sebelum ada handphone dulu, public phone sangat berjasa kat aku. nampak sangat aku ne macam kacang lupakan kulit ;p

d_LA said...

last gune??erkkk...siyes x ingt dah bile..hehe

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!