Followers

Monday, December 13, 2010

apa perasaan bila pertanyaan tidak dijawab?

hohoi... hai member!! sihat? dah makan?
diam...
erk.. *soalan aku tak berjawab!!












apa perasaan? sakit hati? rasa nak jahit terus mulut member? rasa nak duku kepala beliau? ke nak korek telinga beliau kasi flow suara aku sampai ke gegendang telinga beliau?

hahhaa.... itu perasaan aku la kot.. hehe...
relax2.. member2 semua...
jangan cepat melatah macam aku.. kita kena fikir positif.. mungkin member tuh tengah bad mode..mungkin tengah dengar mp4 ker.. mungkin tengah.. blablablabla...

aku rasa dengan berfikiran positif nih akan membuatkan kita lebih sihat.. mengurangkan pening kepala untuk fikir sakit hati sendiri.. padahal member tak sengaja pun kan?? kan3??

sebenarnya aku tulis entri nih bukan pasal member aku tak mo jawab soalan aku.. tapi sebab aku tak jawab soalan orang... huhu.. trajik....
macam nih cerita nya...

minggu lepas aku pergi holiday rumah member aku kat belah utara.. time nak balik kL tuh.. sedang aku ondaway nak usha tiket balik.. datang la maybe brader atau mungkin ulat tiket datang sapa ...

"dik nak pergi mana?"
aku pun just senyum.. dan mengeleng.. sambil tangan digoyang2kan.. kira signal.. "xpe,x mo.."

tetiba dia jerit!!
"BISU ke apa!! BISU!!BISU!! "
erkkk??

apakah? perlu ke jerit macam tu? aku kira dah cukup sopan la menolak dengan baik.. emo gila dia.. agaknya tekanan perasaan kot.. aku redha jer... tak ambil hati pun.. mungkin salah aku tak bersuara...
"minta maaf ye brader!!"


 
tapi member aku cakap brader tu memang emo macam tuh..
"lain kali kalau hang mai sini... bila brader tu tanya hang soklan nak pi mana?.. hang jawab la ... nak pi toilet x pun hang tanya tiket nak pi ausralia ada ka?!!"

ahha... bagus gak idea tu kan... haha...
















*adoi.. next sem aku kena ada latihan industri beb!! tapi tak satu resume pun yang diterima.. adoi.. sapa ada suggestion kat mana...
tempat dia kalau boleh kat kuala lumpur..
aku cos diploma kejuruteraan mekanikal..
payah tul la.. dorang tak mo gadis kot!! ingat aku tak pandai ka nak buat kerja2 tuh!! dulu aku yang buatkan kerja welding member laki kelas aku!! eee....

14 comments:

aibaks said...

hmm... wat bodo jer kot.. sbb stiap orang de hak nak jawap atau tak... hehe

cOnfuSeME said...

len kali ckp nak p cherok to'kun..hehe..diorng mmg cm2..xyh amik port orng2 cmni..heee

CahayaCintaIlahi said...

perasaan saya kecik ati.. hehe :))

Yasnor Azreen Mohd Yasin said...

Klu pertanyaan tak dijawab rse mcm nk terajang jew mulot dye lju2. haha. tpy bygkan jewp :p

nazirulhazwan~ said...

klu den den ckp cmni :
"ooo, aku becakap ngn tong sampah basah rupenyer"

smbl pegi kat tong smph pastu tny tong tu. kompem die suh tny balik punye.haha

IzatyMardziah said...

hihihi... ada gk mamat mcm tu ea? nsb la aq xpnh jmpa lgi..
awl ea ko praktikal... slmt bjaya mcari ! :)
* mcm slh jewk wish aq tu?? hahaha...

Seizer said...

kah3... diam ubi berisi.. diam terompah, kene tengkingi..

cik-terompah said...

aibaks: memang pun.. aku diam je..
confuseme:betul2!! buat semak je..
cahaya: abaikan...
yasnor:jgn byg.. ko buat jo..
nazirulhazwan:omangai.. ganeh..
zaty:hahah...ada woh.. ak baru jumpa.. haha.. doakan ak dpt!!
seizer:erkk... perli siot..

Nurul Sharmila said...

klu mila, biar kan jelaa.. wlpn aty sakit... kta nk pksa org bls komen kte buat ape.. maybe tu la kali terakhir mila komen dgn dye... hehehe...

Ain Zulaikha said...

hahaha biasa lah tu.. kalau ada pun buat donno je la.. sebab tu la kalau sy selalu orang nak promote barang, saya senyum dan angguk jangan lupa cakap tak pe terima kasih.. itu baru cara yg betul.. hehh yg laki tu lantak pi dia..

cacing said...

wah... kalo orang tanya tapi tak d jawab.... fuh.... agak2 cacing la kan... dah lama orang tu tak makan selipar nike uptown ni....

muhamadsufian89 said...

kalau org tanya x jawab baling je dgn terompah..hek3

Kuwe said...

aku tak rasa apa apa. kalau orang tak sudi, nak buat macam mana. bagi lah lempang sebijik dua menunjukkan kita cool.

.vna erman. said...

blog walking.btw,nice blog
feel free to follow my blog
http://www.vnazone.blogspot.com

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!