Followers

Friday, June 25, 2010

zaman sekolah adalah satu nikmat bukan penyeksaan- bab 2

bab2


sekolah rendah..
aku sekolah dekat sekolah kebangsaan bangsar...
dari darjah 1 sampai la darjah 6..
sebenarnya sekolah rendah lah paling cool.. paling hapening.. sebab time tu kita tak akil baligh lagi.. boleh buat apa jer yang terlintas tanpa fikir panjang,. kira polos la time nih..(--")

time aku darjah 1 aku jadi ketua kelas tuk 1 gigih... heheh.. belakang sikit kelas yer.. tapi di situ lah aku mula belajar menjadi sedikit nakal.. konon aku ketua so aku la queen.. malas bawak kotak pensel.. so aku rembat dak2 len punya .. tapi ikutkan aku kira bertimbang rasa la jugak time nih sebab aku tak target sorang jer.. aku target lebih dari sorang.. contohnya cik La aku pinjam pensel kat dia barang satu.. pastu kat en Pa aku pinjam pemadam... dan seterusnya.. kira aku tak de la kejam sangat.. hehhe... tapi akhirnya kantoi ngn bapak sendiri..habis aku kene lecture,, ayah aku siap buat sportcheck kat beg aku.. tengok mana kotak pensel aku.. bila open jer.. segala isi kat dalam tu macam baru bapak aku beli semalam.. pemadam baru guna sikit jer..hahahha... nakal sikit ja tu.. ye x?

aku paling ingat kat cikgu amran.. cikgu disiplin aku yang paling garang abad ni.. ko bayangkan ko dengar jer motor dia masuk kawasan kantin ... dia punya aura buat semua budak2 diam.. yang akan kedengaran hanya bunyi cengkerik..ok.. (cengkerik tu tipu..) tapi memang sunyi sepi la..
berdasarkan info kat facebook beliau.. beliau dah jadi guru besar dah.. fuh.. aku tak tau la pe nasib murid2 sekolah tuh.. kompem bila dah besar jadik la manusia..


ehsan dari fb en amran.,













time darjah 4 aku masuk satu lakonan... cite budak2.. pasal bunga dengan lebah.. aku tak bape ingat lak cite tu.. tapi tu la first time aku belakon kat pentas..
cehhh... 

sumber dari pn farhana..














kalau nak berhubung dengan budak2 4 cekal nih korang g jer kat SINI.;;

sumber dari pn zaty













kalau korang mau eratkan lagi siratulrahim gi la kat SINI

banyak juga sebenarnya kenangan bila aku sekolah rendah nih.. tapi tak larat la nak cite... kalau cite guna mulut pun belum tentu sehari boleh abis.. makan berminggu beb...

so layan je beberapa pic yang aku jumpe nih..
walaupun kabur2 taik ayam.. tapi buat2 nampak sudah... kasi hati aku sejuk..

xtau time bila nih..












nasyid?? apakah??














zaman kami kanak2..






























ps: aku rindu mereka semua.. syukur.. dengan facebook aku dapt jumpe dorang sume balik.. hehhe...
dorang buat reunion this sunday.. tapi malangnya aku tak dapat nak join..balik kampung,.. 
sorry yer korang...
(--")



2 comments:

IzatyMardziah said...

sengal jew... knp aku nek title Pn ???? hahaha...

p/s : Ingat x kte slalu berlumba nk dpt tmpt ttggi dlm raking kls.. hohoho... xsngka2 ea pastu msk kls Adil together2... toinkk2x.. jdi pngws sma2.. g kntin sma2.. jaga kls pn sblh2 jew.. ha3.. mmg xleh lps jauh ar kte ni ;) ;)

Glew2 pnya rindu doe !!!!

terompah puaka said...

pn zaty eh... sebab dah dekat nak dpt title tu kan.. hehe//
sebenarnya aku nak cite pasal kite dolu2.. tapi memndg kan ak type entri nih awal pagi.. so x tau nak strt tang mana...
hahahhaha... kita kwn 2 org jer.. hahha.. kira belangkas la jugak kan.. susah gak la ko da pindah dulu.. hehehheh...
aku rindu ko gak!!!

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!