Followers

Saturday, June 26, 2010

satu malaysia kah kita??

hari ni aku dengan family peergi jogging kat taman tasik permaisuri.. memang keluar peluh dan memang baik untuk kesihatan.. dan memang tujuan aku pun gi riadah nih.. nak buang segala lemak yang aku telah aku kumpul before aku masuk belajar balik.. murnikan niat aku..

hahaha... macam xde kene mengene pulok tajuk entri ni dengan isi entri nih...
ok.. back t0 the tajuk of the entri...

time tengah jogging tu aku yang diapit dengan intan dan abang gi la berlari lari anak.. dan dalam bahasa geografinya berjogging... (--")
sambil jalan2 tuh lalu lah seorang nyonya.. dia pandang aku pastu dia senyum sambil anggukkan kepala myb tu tanda sapaan.. aku pun dengan ikhlas yer membalas la senyumannya.. fuhh... bagus sungguh.. itu seorang berbangsa cina..bangga aku jadi rakyat Malaysia..

then.. aku berlari lari anak lagi.. kemudian sampai satu jalan.. aku nampak seorang lelaki india sedang menyapu sampah di tepi laluan jogging.. dia nampak aku sedang berjogging tetiba dia berhenti..
kemudian di cakap kat aku..
"morning!!"
aku pun jawab la
"morning uncle!!"
aku senyum lagi.. bagus yer .. walaupun berlainan bangsa tapi kita tetap sama.. peramah.. itu trenmark malaysia... ye ke x??

tapi aku tertunggu la jugak de seorang yang berbangsa melayu menegor aku.. tapi aku tak jumpe lak.. mayb dia takot aku tuduh dia nak ngorat aku kot..atau cik akak kat sebelah menjeling sampai x cukup space kat kelopak mata tu nak pusing2..hahaha.... buang karen  la saudara saudari.. (--")

bila pikir2 sebenarnya aku bole menjadikan diri aku la yang menjadi wakil orang melayu sebenarnya.. ye x...

ps:korang ingat orang yang duk kat kl ni tak pergi riadah ke?? penuh beb taman .. tak kira usia lelaki pempuan.. meriah beb...

pss: akew bwencee bilew owrg twulis macam nih...

+kurt ane ?key ell kew?
+awrk kurt nerw..
+sayew cuyunk awrk...


adusss meyampah giler aku.. cuba lah bebawak tulis ayat yang sedap mata membaca....
sekian...

3 comments:

IzatyMardziah said...

Orang melayu 'segan' nak tgur.. takut xberbalas pulak nnty.. biasa la tu.. dah slalu kena pn..

p/s : tlsn yg ko ckp tu mcm terkena kt btg hdg aku sndri jew.. hahaha..
patriotik ar ko hri ni :)

Anonymous said...

bapak ssh nk baca ayt yg ter akhir uh ... mcm banggang je!!!!

terompah puaka said...

pn zaty: hahhaha... segan pada benda yang salah la .. susah la cam2..
tulisn tu sebnrnya dituju pada yg amat la kronik.. sampai lidah aku terbelit 8 nak membaca yer..

ngah: hahahha.. tau pun ko susah.. jgn di ikut pulok..

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!