Followers

Tuesday, November 16, 2010

raya dulu dan raya sekarang

tahun ni.. tak balik raya
member join tak balik...
tara,,,,,

mie dan pah..



















dan ini ofcos.. gadis hardcore punya hati.. tak balik raya..

nih nak cite beza raya aku tahun lepas dengan tahun ni...


waktu petang2 yang esoknya adalah hari raya korban.. 

dulu...
aku dengan family sebok2 packing barang nak balik kampung...

sekarang..
aku dengan member2 pergi library ..lawat utem,, pehhhh.... cite pakcik guard utem... sila lawat belog pah..

waktu magrib ... bila takbir bekumandang...

dulu...
sedang dalam perjalanan pulang ke kampung... dengar sambil hayati bait2nya.. sambil perut keroncong.. mengidam macam2 sambil bayang pe yang ada kat kampung...

sekarang
makan kat warung (teman member buka puasa).. beralaskan cuma kuehtiow basah bersama air suam.. kemudian.. berkumandanglah.. takbir raya dekat masjid yang berdekatan.. sayu rasa..sebak... sambil tangan memasing menaip msg hantar kat family memasing mengwish slamat hari raya...

malam raya..
dulu..
sampai je kampung.. busy dengan macam2 kerja.. usha lemang la.. main mercun la.. iron baju siap.. borak2 dengan sepupu sedara mara... tidur awal~~sebab esok nak solat sunat kan... memang giler happy la..

sekarang..
sedang study solid mechanic.. member pasang lagu raya.. sedih beb.. naik bulu roma aku!!
--lapa--turun beli burger-- (--")


pagi raya

dulu
ibu kejut.... mandi pagi raya.. peh.. nkmat sungguh mandi kolah kat kampung.. memang sejuk sampai ke tulang sumsum.. ramai2 rebut bilik air.. pakai baju kurung.. siap2 nak gi masjid..  yang pasti dengan FAMILY...


sekarang
yang pasti bukan ibu yang kejut... air pun bukan air kolah... istilah rebut bilik air mungkin tak ada.. lemang wan.. xde jugak..
dan yang pasti WITHOUT MY FAMILY...
 n WITH MY FRIEND!! oyeahhh... gembira balik!!
esok tak tau apa yang terjadi.. jadi aku berdoa.. semua nya happy esok..


SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!


*sekali lagi nak cakap.. sup tulang memang sedap dimakan dipagi raya... rendang.. ketupat.. okeh.. enough...

3 comments:

nur 'afifah :) said...

sob..sob..

Abang Suara said...

selamat hari raya...

cik-terompah said...

pah: jgn sedih.. nnti ak pun sedih jugak..

abg suara: selamat hari raya jugak :)

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!