Followers

Wednesday, November 24, 2010

kenapa bila kita marah dengan seseorang kita tak berterus terang dengan dia tapi kita lebih selesa bercerita dengan orang lain?

hambik ko punya panjang entri aku punya tajuk.. haha...

tapi.. before mula becerita...
aku nak start dengan BISMILLAHIRAHMANIRAHIM....

tarik nafas dalam2...
kenapa tetiba nak buat tajuk ni yek? apsal? pe masalah?
sebenarnya baru-baru ni aku baru sedar ada seorang member kelas aku benci sangat dengan aku..
apa perasaan aku?
sedih kot.. ada orang benci kan...

















tapi.. kenapa tak cakap dengan aku terus terang.. walau memang la pahit nak telan tapi kenapa ko wahai member...kenapa pi cakap dengan orang lain dulu..
wahai member... kenapa tak face to face dengan aku? cakap apa yang tak puas hati..
payah sangat ke?
tetiba jadi penakut? 

kenapa perlu update status yang bagi aku melampau? perlu ke ?

wah..... aku tulis benda apa je pun... sebab benci.. semua benda nampak tak betull...

agak2 aku update...

"Alhamdulilah... aku jawab math kejut tadi dengan baik.."

mesti dia palang status aku agaknya...

mesti dia cakap...

"ek le.. ak pun jawab jugak.. tak payah la nak gebang sangat!!"


fuhh.. lelah..













dari pemerhatian dan pemikiran aku semalam....

aku agak sebab apa kita tak nak terus terang dengan orang yang kita bengang sangat tapi kita lebih selesa berkata belakang dengan member2 yang lain..
* petama .. sebab bila kita luahkan kat orang lain.. ada orang akan backup kita..
sebagai contoh....
"ye la wehh.. aku pun menyampah tengok muka dia.. *blahlahalblaha...."
*mungkin kita ni memang penakut nak menyatakan kebenaran..takut nak berterus terang..
*kita takut member terasa.. tapi bila ko update status yang tah pape.. ko agak beliau terasa x? ke mayb ko rasa puas dengan cara gitu..
-aku dah nampak dah buruknya facebook ni...
*mungkin manusia spesis ni mahukan perhatian?

atau mungkin ni kekurangan aku.. aku bukan yer sempurna untuk melayan setiap kerenah member,.. aku pun de limitnya ye dak?









oh.,. member semua.. mintak maaf kalian.. aku bukan apa.. kalau tak puas hati bawak2 la berbincang.,, agak2 malu.. agak2 muka aku garang macam singa nak beranak.. hantar msg kat inbox fb la pun cukup baik..
tak yah la nak heboh2 kat fb tuh.. kita ni manusia.. mak ayah pun ada lagi.. diorang dah didik punya hebat dah.. jadi gunakan la segalanya dengan baik,,,

entri ni jugak dibuat kepada semua member2 aku.. kalau la aku de buat salah terlangkau bahasa,, beb,,MINTA MAAF...

entri nampak macam aku jahat sangat kan.. kahkahakah.. ye la kot.. xpe la.. setiap orang ada pandangan sendiri.. so just xcept...

FAKTA:
pembenci,,pembengang tu adalah seorang MAMAT... hahahaha

*kalau ada sapa nk tambah reason pada soklan aku kat atas nun.. disilakan.. ~~

12 comments:

Firdani said...

maybe org 2 jeles ngan kita?
xpun xnak gaduh2, g cite kat org len..hehe
besa la 2 manusia..:)

M I A J A M A L U D D I N said...

yeahh babe..

L@g3nd@ buD@k N@k@L said...

Misteri laa~~~

adehhhhhhhhh

ASSOYFINGER67 said...

sabo2..kao tengah meningkat dewasa....nnt lama2 benda2 macam nie kacang jer...huhu

nur 'afifah :) said...

ehem-ehem..

Jeely jelly said...

sabar je lar cik terompah.. mulut org kite x leh nak zip .. huhu.. lmbt laun... diorg sedar nti tu.. nti tuhan tu tunjuk mane betol, mane yg x... :)

kerangRebus said...

xpyh ckp...ms i gaduh ngn clasmte ni gak...puak dorg leh plak perli pedas kat fesbuk..perh..men kasar plak..jumpe depan kecut..haih..xsuke.xsuke.lebih baek i shadap.senang cito :)

hentakbelipat said...

kadang2 bende tu dipanggil playsafe..bukan yang x senonoh tu ye...playsafe ni macam meletakkan diri ditengah2 la..

Hidayah Hanif said...

kalo cakap depan2 tak bes..kalo cakap belakang2 baru bes..ngumpat kan bess..maybe dye pegang gitu kot..sabar je laaa..;(

peni anani said...

kalo ckp depan nt betumbuk... hehehe.. terus tak cantik.. ckp belakang tape r... huhu... tak lah.. nk ckp dpn takot teguris hati kot...

Mohd Wakiyuddin Rosnan said...

sabo2.. bnyk sbb nape org lbey slese cter kt org len.. mgkin org yg dcritakn tu mmg x buleh trime lgsg.. mcm2la.. yg pntg org tgh tu sape.. die amek pranan nk pulihkn.. org tgh kn.. klu org tgh kuat mengapi2 mmg sll mkin trukla.. ntahla.. haha

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

manusia tkt nak face dengan realiti..
sng cite kita pgl dia pengecut
sbb pndai ckp blkg
tp bila face to face tak berani..

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!