Followers

Monday, July 19, 2010

hari ini genap 15 tahun nur syazwani lahir di dunia

oh.. first sekali nak wish!!
HAPPY BIRTHDAY TO KAKLANG!!


comel tak binatang nih??
"lang.. kalau la binatang nih bukan dalam ketegori  perlindungan .. kompem along kasi beliau kat ko sebagai hadiah.. MAU???"

hehhehe....

kepada nur syazwani binti ab maullod..
yang telah berusia 15 tahun...
nih dengar.. along nak pesan..

belajar bukan untuk lulus exam tapi untuk mengetahui secara mendalam apa sebenarnya yang kita pelajari..
kalau ko tengok cerita hindustan "3 idiot" maybe ko faham (aduss ni sume gara2 mereka layan hindustan nih)
attitude tuh kene jaga.. kita dah besar.. kene fikir guna akal .. bukan ikut kepala angin jer,,
kawan tuh perlu.. tapi jangan lah terlebih concern pulak.. nanti ko akan jumpe tragedi kawan makan kawan..kawan ambil kesempatan (nih belajar dari pengalaman nih ) mulut kene jaga.. jangan nak tuttttt jer... orang pun tak suka.. tau tak?? last ly.... hormat orang yang lebih tua dari kita.. terutama ibu dengan ayah.. jangan sesekalai sakitkan hati ibu ayah.. bak kata ustaz.. kalau ibu ayah ada terasa hati dan tak leh maafkan kita.. kompem tak cium bau syurga.. MAU KAH?? hah lagi satu.. kawal marah.. tanam sabar dalam diri.."

sekian,
along


terompah: bila pika dah perasan jadi seorang akak yang baik,murni.. jangan sesiapa tegur.. sebab pika malu sebenarnya.. huahauahuaha...

2 comments:

Anonymous said...

ha tq along !! wokey akn ku cube ku kwl angin nya!! dri ko bgi k.lng brok uh baik ko blnje k.lng lg baik!! kim slam kat sume erk jng lpe kat kak faezah gak!!

terompah puaka said...

hoho.. orait pe beruk tuh... ishh banyak songeh yer pulok... x jumpe ler k.faezah yer... bz.. len tempat..

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!