Followers

Wednesday, September 22, 2010

petua oh mari sama-sama kongsi ilmu..

ok sebabkan aku dah berminggu tak dan malas  nak masuk kelas pidato... dan sama jugak dengan hari sebelumnya.. aku memang kurang malas  tuk melangkah kaki ke kelas tu.. terpaksa sebab kang tak pasal2 aku kene repeat ... tak boleh dapat dip aku... sebab pe.. "sebab aku ponteng kelas pidato.. kene band.. "padan muka melihat kengkawan konvo.. oh itu mimpi ngeri!! dah tak mo cite dah...

ok.. pe kene mengena petua tuh dengan cerita dia atas?? ok mari cerita..
aku masuk kelas pidato tadi.. aku belajar banyak jugak petua.. perkara yang aku tak tau..
petua beb.. ko bayang.. dalam kelas pidato cerita pasal petua.. wahh..  banyak aku tak tau.. alamat.. geleng kepala.. tak mo poyo konon tau.. buat gelak jer..

sikit nak kongsi petua ... dan perkara yang aku tak tau.. dan baru aku tau...

pernah tak chewing gum melekat kat seluar.. baju.. korang??  memang la kalau kene memang macam nak lumat2 je mulut sapa yang menguyah binatang tuh... sebab buang merata.. mcm x de sivil  btul..

ok cara nak hilangkan chewing gum tu,,,
simpankan baju kat dalam peti sejuk selama lebih kurang sejam...
(aku galakkkan basuh dulu seluar o baju tuk elakkan bau lain pulok melekat kat ikan sayur kicap anda)

lagi  1 fakta tentang chewing gum nih...

untuk elakkan air mata mengalir ketika memngopek bawang... makan lah chewing gum!!

lagi...

sapa yang suka minum juice lemon??  kalau ada hati nak minum buatan sendiri.. tapi bila hang duk perah2.. tapi yang keluaryer ciput jer... so cara nak kasi  air juice die keluar dengan banyak... rendam jer lemon tuh kat air panas selama lebih kurang sejam,.., baru lah perah.. insyaAllah byklah keluar juice yer..

lagi..

urm... bau kobis kan kureng meyenangkan.. sebabyer,,, baja yang digunakan pelbagai.. yg memacam yang tak dpt ditulis disini.. sila paham sendiri..  supaya tumpembesaran kobis tuh mengemok dengan sihatnya...


so cara nak elakkan bau gitu2 tuh... time masak... letakkan roti dekat kobis tuh.. sebabnya roti  boleh meyerap bau...

ok.. fakta.. roti penyerap bau.. (aku baru tau nih)


urm.. sebenarnya banyak lagi petua aku ank kongsi..tapi..cukuplah tuh.. aku pun time menaip nih sambil membuat report yang tak siap2 lagi.. disebabkan en MT
tanya bila tuan blog nak update blog beliau .. so nih.. sedikit  cerita.. aku tak tau la.. macam sam dol jer entri nih.. lantak la..

nih kira release tensen sebab aku sekarang tengah bergelut dengan macam2 report sambil assgmnt yg agak berterabur kat atas meja nih..
nak berbelogwalking pun payah...

aisehhhhh.....


kalau lah aku dapat tido gini sekarang.. indah nya...

2 comments:

Nobita Sensei said...

bagus petua-petua ni!

terompah puaka said...

huhu.. harap dapat lah membantu...

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!