Followers

Tuesday, September 14, 2010

ceritera raya anak pakcik maullod!!

aku balik malam raya... satu fakta menarik pada malam itu adalah.. first time dalam hidup aku bila balik malam raya nih ialah.. kami tak hadapi jam kat highway!!! hahaha...
lepas ibu balik keje je.. kitorang siap2 semua masuk pe yang patut dalam bonet kereta.. aku dengan ayah dah masak siap2 tuk berbuka yang memang dijangka akan berbuka kat highway.. so buat la mee dengan nasi goreng.. nugget sikit.. hehe














muka kekenyangan...

-------------------------------------------------
pagi raya~~~
memandangkan pagi tuh air xde.. so satu rumah reramai bangun pepagi beratur depan pintu toilet..aku pun pe lagi kasi la alasan macam2 sebab nak masuk awal.. heheh.. menjadi!!!

pagi tuh sembahyang sunat kat masjid sri menanti,,
aku datang agak awal.. dan apa yang menariknya.. bila aku sampai je kat depan pekarangan masjid tuh.. aku ternampak seseorang yanga ku biasa tengok kat tv..
OMG!! Dato' Seri Utama Haji Mohamad Haji Hasan tengah berdiri kat tepi tu sambil borak2 dengan yang lain.. memang mesra la.. sebenarnya beliau tunggu Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan



finally aku dapat gak solat dalam masjid.. selalu dapat port luar jer.. hahahaha...

ok layan pic raya nih....


















gambar family.. wajib!! even tahun nih kami colourfull tanpa menguna kan sebarang tema colour!! tapi kami suka!! hahahah... oyeah ooohhhh ....



































gamba dua diatas ni adalah gamba first dipagi raya.. hehe...
















sepupu2 ku... ceria tak muka aku?? hahahha...


















yang berbaju coklat tu boboy.. baru form 1.. tapi tinggi dia sama ngn aku... mak aiiii...
yg depan tu yang bergigi comel tuh syukri.... anak pakteh..


















angah bersama abang!!














nenda!!!


















kaklong ida.. angah... n sesat duk tepi pic tu mr awie..














first place yang kami serbu.. heheh...

then.. raya kat istana sri menanti..















aku terasa macam aku cakap sengsorang je time nih...














ok.. gamba nih boleh buat salam perantau ... hahahha...














poyo tak poyo mereka nih...














aku pun nak gak posing comel .. hahaha... lantak la nak kata pe pakcik makcik kampung2 ku yang melihatnya..



























------------------------------------------------------------------

raya ke 2






















satu je... hehhe...

raya ke tiga .. balik kl udah...
perut aku jadi terkejut kejut sebab tetiba dalam satu hari aku membalun segala jenis makanan.. hahaha..
takpe2.. yang penting raya perlu diteruskan...
---------------------------------------
muiz.. faiz... ikie... bersama kawan mereka.. ijoy..
datang raya kat umah ....
amboi bukan main drg nih gamba dekat kete ak.. aishhh
kepada kengkawan sanak saudara sahabat handai..

SELAMAT HARI RAYA!!

2 comments:

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!