Followers

Monday, April 26, 2010

ssk aku tak famous lagi with lyrics





Aku tak famous lagi, masih ramai yang tak kenal
Masih tak berduit, pegi kolej bawak bekal
Free show aku bedal, sebab belum ada nama
Belum boleh demand, belum sampai masanya
Belum jadi wajah poster, buat gadis pengsan
Aku nak jadi emcee, bukannya jadi bohjan
Tak perlukan rancangan berlandaskan undian
Dan tak pernah terkilan tak dapat rap untuk iklan
Aku tetap aku, dan aku tak famous lagi
Masih belum ada hummer, masih bawak kenari
Masih lepak kat mamak dengan Joe dan NBE
Takde orang sibuk-sibuk nak bergambar dengan kami
Jangan lari duduk balik, aku masih belum habis
Aku mintak korang dengar, bukan kasi album laris
Kalau laris, ape salahnya, dah memang lagu sedap
Semua killer takde filler, itu aku berani cakap
(korus)
Kami bukannya nak mengejar populariti
Kami buat muzik untuk puaskan hati kami
Peminat semua kamu memang dihargai
Pendengki teruskan mendengki, kami tetap di sini
Korang nak gapai bintang aku naik star lrt
Tak payah hati-hati sebab tak femes lagi
Lagu takde kat radio, muka tak masuk tv
Tak dapat lagi tajaan adidas atau nike
Tapi aku puas hati, aku nak buat muzik
Tak nak cium bontot korang, tak nak berpolitik
Media kalau tak nak tolong, tolong jangan kritik
Kalau femes nanti orang fitnah aku homofobik
Awek-awek lentik, pandang aku sebelah mata
Tapi aku tak kisah, sebab dah berpunya
Brader-brader panggil weh macam aku takde nama
Tapi semua kan berubah kalau aku masuk mangga
Sedara buat tak kisah sebab tak tau apa-apa
Anggap aku loser, menyusahkan keluarga
Mama dan ayah, buat rilek rilek aje
Sebab tau abang akan menggemparkan Malaysia
(ulang korus)
Kalau dah femes kat msn kena busy
Nak elak mamat-mamat yang mengaku homie
Nak elak bini marah awek lain panggil baby
Buat sesi dengan Mawi belajar handle kontroversi
Tapi tetap didekati, mulut-mulut bau longkang
Aweks datang tayang longkang, tidak jatuh kami terbang
Bukan nak bergebang, tapi realiti sekarang
Pokoknya bila femes ramai yang nak ngko tumbang
Bila dah femes karang mesti layan heroin
Fazura, Nora Danish dan juga Elly Mazlein
Buat lagu main-main lirik tak payah pening
Bila dah ada nama radio tetap akan main, kan?
Kalau dah femes kami nak jadi lagi femes
Nak jadi lagi besar daripada Adibah, Noh dan Estrella
Minum dgn Kokokaina
Dan sebenarnya nak berduet dengan Yuna
Kakak kau tampal poster, abang kau suka aku
Adik kau nak berkenalan dengan adik aku
Mak bapak korang nak jadikan aku menantu
Kami buat korang sedar realiti tv tu palsu
(ulang korus)


ps: asal aku tetiba rajin nak post lagu ni???
keboringan kah??

2 comments:

pop rosak said...

hei! salam! saya nak ucap terima kasih.

kenapa??

sebab saya dah copy-paste lirik ke entri saya.sila lah datang ya!

kamu bagus!

terompah puaka said...

huhu... 1 muzik yang best perlu ada maksud yg kuat tuk disampaikan pd pendengar... sedap didngar tambah pulak ada mesej yg cambest.. baru la muzik tu dpt diterima.. go MALAYSIA..

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!