Followers

Wednesday, November 2, 2011

panas baran

macam mana nak ubah orang yang panas baran ?
bukan nak ubah totally. manusia. ada kelemahan. aku tahu.

tapi macam mana nak kurangkan sifat negative tuh?

payah kan? memang payah.

dan untuk pengetahuan. aku memang tak pandai nak komunikasi dengan orang panas baran nih! serius aku fail.

bagi aku. bagi sesapa yang rasa ada sifat panas baran nih. 
dia bakal menyusah,melukakan hati orang . kadang-kadang orang yang dia sayang.


5 comments:

anishamzah said...

biarkan org yg pnd brn tu brubh dgn sndri. yg pntg ingat Allah :)

Semut Senyum said...

hye cik terumpohh...
heheheh, cik semut pernah berhadapan dgn org yang panas baran ni banyak kali dah.. ape yg cik semut buat... diam kan diri je... ape dia kata masuk tinga kanan, kuar tinga kiri.. pastu cik semut bangun amik air bg kat dia... tak perlu cik semut membazir air liur, diam kan je.. pastu comfirm dia akan amik air minuman tu... (jampi dulu air tu dgn ayat kursi) ehheheh

shiki said...

buat xtau je..nnt die dtg kat kite balek..klau die da start nk bran, pg jauh2..biar die bran sorg..pdan muke! hahahaha! xD

cik-terompah said...

anishamzah: pokok pangkal .kita kembali pada TUHAN. :)

semutsenyum: hai semut suka senyum!!act air tu sendiri ada sifat penyejuk. so mmg patut pun kasi air kat die. xpun siram ja kat kepala dia. br betul2 sejuk..

shiki: hushhh... padan muka. *___*

Nuriy Arisa said...

mmm..kdg2..sy sabar jew..
sbb..kalau sy bersuare lagi dye panas bran..
so sy dga jew kalau dye marah..
n senyum...n ckp sabar...^_^
sbb sy ad kwn baik yg pns bran..
kalau dye mrah2 jew..mesti sy ckp cmtue..^_^then dye pwn cool down ^_^

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!