Followers

Saturday, March 31, 2012

kalaulah waktu itu boleh patah balik.

kalau aku ada mesin masa. aku nak patah balik masa. aku nak ubah kenangan aku.
kalau boleh aku tak nak kenal dengan kau. aku dengan kau hanyalah stranger . yang kenal muka kenal nama sahaja. sebab kalau kita stranger kau takkan la nak palit benda kotor dekat hati ko sebab benci aku.
ya. benci aku. teruskan kawan. teruskan. aku pun tak daya nak halang.
kau tahu tak ? even kau benci aku. aku susah nak kata aku benci kau. aku tak tau kenapa. maybe sebab aku tak pernah nak sampai hati untuk rasa benci. mungkin.


ya. aku banyak dengar cerita. banyak sangat. dari mulut ke mulut lain.kau kata aku itu ini. sampai aku dah naik bosan.muak. dengar cerita dongeng dari orang lain . uniknya aku yang pegang watak sangat jahat.*wow*  hebat sungguh ko nak manipulasi keadaan. tak sangka sungguh!  serius aku kecewa. ya susah nak percaya . dulu aku dengan kau adalah kawan.

kawan back up kawan.
sekarang?

kau kata dekat mereka.
"korang tak kenal lagi sapa **** tuh.. " hahaha

wait a minute. ko kenal sangat ke aku? kita kawan tak lama mana pun. rapat sebab member len ajak aku lepak sama. kan?
warna kegemaran aku? aku suka makan apa? kalau aku tengah bengang aku buat apa? ko tau ke?
aku yakin kau tak tahu langsung. malah tak terfikir pun nak ambik tahu kan?

and why ? ko jaja dekat orang yang kau lebih tahu aku?

tolonglah kawan. jangan nak bazirkan air liur jaja buruk orang. ingat kita semua ada Tuhan. Tuhan maha mengetahui. aku pegang benda tuh. walau tajam mana lidah kita berhujah. lidah itu milik penciptaNya. Dia maha mengetahui segala sesuatu.

mungkin aku ada salah dekat kau? tapi apa? bila aku tanya dulu. bila kita duduk berbincang satu table. kenapa tak pernah nak luah? aku nak sangat tahu.

aku tulis entri ni sebab semalam bila aku secara tak sengaja pegi ke tempat yang kita biasa lepak dulu. aku teringat masa itu.

dan kalau diberi peluang undur masa. aku tak nak pun pegi tempat tuh. aku tak nak ada kenangan itu. kalau aku tau ending dia cengini. memang sumpah. aku tak nak terlibat dengan kau.

untuk pengetahuan kau. aku dah tak heran pun dekat cela kau. *senyum*
aku milik Tuhanku. dan Dia lagi hebat dari kau.

ps: maaf. entri terpanjang sikit.

No comments:

tinggal jejak je.. jangan kentut!!!