Followers

Saturday, January 30, 2010

sabtu punya story

pagi-pagi sabtu yang selalu yer memang sesuai tuk aku dengan yang len untuk tido,,, bukan pe time ni la untuk kitaorg nak rest badan.,.. tapi apa kan daya kitaorang kene g komplex sukan..
de perlawanan volleyball... pegh ....
memang comman la duk hostel mesti de aktivity tpi... aku still x pueh ati,,, da la dipaksa pastu kalau jadi pemain kene byr rm3.60... (duit makan)... macam la utem ni miskin,,,, x phm aku,,, pastu penonton yang kepanasan jadi tokag sorak x disediakan makanan... mne la x hangin satu bdn..lg 1... bas hanya disediakan kul 6 ptg shj!!!!! bengangXXXX... naseb baek si ewei de,,, ;) and...
naseb baik team gue dpt no 2... kire orait la 2,,,,
ptg pulok nk dijadikan cerita... aku ngn dak2 ni,.,.,, leh gi shopping .... dengar sale punye hal... 80% 2... mane x menanah telinge dengarkn???
at last.,,, aku dpt 2 helai baju,,, hrga,,, rm10/sepsg... bukan cekai punye au,,, branded siot... pueh ati den....

Wednesday, January 27, 2010

GOOD night....


SELAMAT MALAM.....
biarlah malam ini berlabuh dengan suasana yang aman,,,
moga2 cik pieqa tak mengingau malam ni,,,,

miley cyrus- party in usa..


kawan aku namayer fafau.. perasan bahawa beliau ada iras2 si miley... so aku tujukan video yang memang tiap2 hari telinga aku jamah lagu ni...








video

Thursday, January 21, 2010

kondom

video
video ini sebenarnya iklan kondom... but why aku postkan video ni coz aku nak korang ambik ikhtiar atau apa2 yang tersirat yang boleh dijadiakan teladan,,
1. jika korang dah ada anak atau nanti... jangan lah abaikan anak2,, jangan biarkan mereka terlalu bebas..
2.jangan terlampau mengikut kemahuan mereka terutama pasal duit.. kerana dalam usia muda remaja mereka akan cepat terpesona dengan keseronokan dunia
myb 1 day dorang dah tak hormat korang sebab korang terlalu beri muka
3. kenalilah anak korang. ..jangan biarkan mereka terasa tersisih ibarat (ada mak bapak tapi macam xde)

hari kepenatan

semalam penuh dengan perkataan KEPENATAN....
1.kelas...lbk.. fuh dasyat,,,
calculus..quiz(time tu la aku yer perut meragam... aku .lah org 1st kuar.. bukan yakin da betul sume,, tapi takut tebarai.. wakakakaka)
2.tunggu... pengarah yang handle hiking ke gunung lambak... janji kul 8... tapi smpai pukul 9.30,,, peh kuang asam betul...
3. kelab penyayang..dapat cenderahati(terubat ini hati) pastu dapat 10 bungkus nasi ayam... peh terrbaekkkkk....

ps.... nasib baek bas sampai awal klu x,,, tambah lagi satu point kepenatan... hehehehehe

Wednesday, January 20, 2010

pening kepala...

test CALCULUS!! aku ingin masuk ke dimensi ulang kaji....

Monday, January 18, 2010

jerawat


2 bijik jerawat melekat kt muke aku,,, kat bhgian yang kompem sakit lak tu...
buat aku tensen+berangin satu hari ni...


akibat kurangyer senyuman yang kebiasaan nya mencurah2 keluar dari bibir aku ni............
ape la nasib~~~~~


Saturday, January 16, 2010

letih!!!

seharian kat wedding buat aku letih sangat....

Friday, January 15, 2010

Perjalanan dari ttu(melaka) ke bandar tasik selatan(*kl)

hari ini en Jurie habiskan kelas awal.. adoi... ada ke patut aku kene perli tadi disebabkan keterlanjuran aku dengan semangat yer g menyebut 'yes!' yelah.. dapat balik awal la katakan.

dalam pukul 5.30 petang aku dengan zaty gerak dari ttu dengan mengunakan hikmat en. tuah yang amat kedekut meminta kami membayar RM 2.30 kerana menumpang dengan beliau untuk ke MC... setibayer kami di sana kami terus ler gi ATM kerana dikuatiri x cukup duit nak ke kl yang amatlah jauh itu,,, pastu perut lak semuanya da macam hampeh nak mintak diisi.. cacing2 dalam perut ku ini meronta2 ingin kan nasi ayam rempah.. yang harganya RM 4.00..
"wahai cacing... hah ambik ko.. balun la nasi ayam ni pueh2 jangan ko mintak kat aku lagi.. pokai duitku!!"
sesudah isi perut.. misi seterusnya adalah untuk mencari selipar zaty.. malangnya sebelum kami berjumpa dengan mr. selipar comey.. kami ter jumpa pulok cik selendang yang murah aku ape lagi...rembatler 2 helai hehhehe...
akhirnya, sampai pulok kami ke terminal 2 seremban,, untuk pengetahuan semua aku first time turun kat terminal 2 ni... so x tau la nak gi terminal 1 camne... aku pe lagi dengan ringan mulut yer nak bertanye la dengan sesape..
sedang jaln2... aku ternmpak kelibat guard... so kami ambik keputusan nak tanye guard 2.. aku pon keja ler guard 2
"kak2! tompang tanye cam ne ek nak gi terminal 1?"..
dengan muka macam x puas hati dia pon jawab
"ko gi naik naik bus kat pltform15 ataupon ko naik teksi kalau ko nak jalan ko gi straight depan ni pastu ko turun bawah"
aku tetiba rasa muskil... pe hal la pulok akak ni cakap ala2 garau voice macam lelaki sejati. muka macam tomboi2 ... tu pasal la aku dengan selambayer panggil AKAK...
rupe2 yer bila aku usha dia punya name tag tertulislah ROY... adui...matilah aku kemaluan kat situ... rupanya 'AKAK' 2 adalah lelaki sejati... patutla cakap dengan aku tadi macam bengkek + tak puas hati...
ps:klu akak ..opsss sory.. maksud saya kalau abang terbaca ini blog tolonglah maafin saya yer...

pastu aku naik ler teksi yang bapak la mahal... RM7!!!! adoi very the MAHAL .... nasib baik la itu aje inisitif paling selamat yang boleh kitorang fikir memandangkan hari pon sudah malam dan pelbagai cerita dan kes2 yang menyeramkan yang mungkin berlaku so kitorang rembat jer ler... sampai jer aku pon dengan semangatyer gi ler beli tiket dengan si zaty.. peh sampai2 jer aku terus cakap kat abang tu,,,
"bang gi seremban bang!"
muka abang tu tetiba jer blur.
(loading otak jap.........) adoi ai rupa2 yer aku cakap salah lagi... pe la pieqa////
untuk control aku yer malu ... aku pon cakap la
"hehhehhe.. soryla bang.. tersasul la pulok.. bang... nak 2 tiket gi bandar tasik selatan..."
adoi muke aku da malu gila gaban la...
malu lagi.. ish pieqa ni tah berapa kali la ko memalukan diri ko sendiri.. xguna betol...

masuk jer tren aku open la laptop... da tu pe lagi online la... boring yer pasal... yang aku xleh blah tu.. tren yang ni... driver die bawak giler la laju.. fuh nak tersembul jantung aku kuar,,,
kire awal 10 mnit dri kebiasaan ... pastu sampai BTS ayah aku jemput...
sampai rumah tetiba sekali lagi cacing didalam perutku ni meronta2 inginkan sesuatu ..mungkin cacingku terhidu gulai udang masak lemak kegemaran tuan badan so apa lagi merembat la aku makan demi melihat udang tersebut....
fuh kenyang sungguh////
time for sleep..
...............................................
zzZZZZZZZzzzzzz....
..............................................

maka berakhir sudah kisah aku dalam 1 malam,,,.....
pssss: dapat tido dalam rumah sendiri... nikmat yer...

Wednesday, January 13, 2010

wanita...

Mengapa WANITA sangat Istimewa ......

Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata.


"..i letih la..dah lewat ni, i nak tido lah...."


Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk


pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker


dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...


susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal


masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti


malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la


air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah


kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska


esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku


dah...basuh la kejap...pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin


basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je lah...


tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok


settle...


baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik,


papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke


taska...check. ..baju 2 pasang, towel....towel kecik utk selsama...calamine lotion


untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak. .telupa pulak masukkan


botol...basuh botol jap...ok settle...


ternampak pulak beg g keje...emm. besok nak pakai beg polo


coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg


coklat...cek sume 6 poket beg, takut la tetinggal apa2..leceh


pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la


beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale


nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok, catit jap kat yellow


sticker, nanti lupa..ok settle...


Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak


tido."...." ..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."


masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2


jenis lak tu....adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai


treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...


nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4


pulak...huhuhuhu. ..


bukak almari....emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok


kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak


ni..kat bilik belakang...


la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi,


dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok


baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang


dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..


dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke


bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak


siram...ok, siram jap.....check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill


pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak


umah aku...bukak lampu luar..


ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyak


nya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi... ..ok dah ...


ok dah boleh baring..adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni


kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers


ni..tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb


ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh


malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...


aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu


kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus,,,setkan


alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..


ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan


mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,...mohon


keberkatan dari mu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk


sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun


takde..."... selang seminit ...dengar suara papa berkeruh..dah agak


dah....


So?....apa yang peliknya..??


Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK


KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...


Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi


kerana memahami mereka...well, women understand women better...


foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak,


isteri, dan kawan 2 dengan lebih baik lagi...


Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah


ist
i mewa dengan cara mereka sendiri...

Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah


mereka...untuk keperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...

p/s: ibu... maafkan segala kesalahan along...

along sayang sangat IBU.....

Tuesday, January 12, 2010

bila hari RABU datang menjelma dalam hidup aku

hehehehe... di situlah aku kene terkocoh-kocoh datang ke kampus induk.. kene kejar bas yang sememang yer tak penah tak padat setiap hari....
pagi2 kene pulok belajar subjek kegemaran ku(bau2 hipokrit terhidu).... lepas tu statik la pulok... then aku kembali mengejar bus,,, yang pasti bab bus ni semua pelajar utem tetiba jadi begitu x disiplin bila mereka suka sangat mem PUSH2kn diri tuk lolos dan dapat duduk dalam bus yang sememangnya di akui kerusinya amatla empuk...

ps....: aku pon suka ngak main PUSH2ni,,, hehehehe....
kepada sesiapa yang penah kne push2 ngan aku ... minta maap la byk2 yo////

nafsu jahat

online tanpa kebenaran!!!!!!!

Monday, January 11, 2010

abang penjual tiket bas yang bermuka kerek!!

hari ini aku pergi beli tiket sebab sabtu ni aku nak balik... causin aku nak kahwin... zaty follow sekali...aku mintak tolong awie hantarkan... sampai sana aku terus la pergi beli... tanya la bila bas terakhir ... muka yer tanpa senyum (kerek gila) jawab la
'kul 7.30 mlm'
so aku cakap la nak 2 tiket...time tu dia tengah type la kat pc depan mata dia tu.. tiba-tiba aku teringat yang aku lupa nak cakap yang aku nak tiket tu hari jumaat... kira aku pon salah juga la... tapi aku dah minta maaf dah... dia pon dengan muka tak puas hati koyak kan tiket yang tadi dia buat tu dan ganti yang hari jumaat punya... pastu main lempar jer kat aku...
mane tak tensen yer...
adoi adakah ini wajah rakyat malaysia yang dibanggakan itu??? dah la kawasan melaka ini kawasan pelancongan.. kalau la semua orang macam ni.. makin kurang la pelancong datang kat malaysia ni.. aku harap hanya dia sorang jer perangai camtu...


dadada.....

p.s: hari ni ibu tunggu dpn pc nk chatg ngn aku... tp aku balik lambt.. so x dpt...
bu... sory...

Saturday, January 9, 2010

AKU MASIH DI TAMAN TASIK UTAMA 3...

aku sibuk dengan assigment calculus yang tak habis-habis.. esok sudah kena hantar...
wahai cik shafiqa...
'BERUSAHA'!!!!!!!

Wednesday, January 6, 2010

kiss

won`t u be my kissaroo?
I`ve lots of kisses just for u

a morning kiss is full of sun
and wishes 4 the day to come

a breakfast kiss is nice and sweet
it`s fun when sticky lips can meet

a good bye kiss is goes with a hug
to keep you safe and feeling snug

a hello kiss is soft as rain
it`s good to see your face again

a puppy kiss is very wet
as silly as a kiss can get

a kitten kiss is just a lick
a friendly touch , so light and quick

a playful kiss will often squeak
and make a POP! upon your cheek

a gotcha kiss surprises you
with tickles and some giggles, too

a birthday kiss,while candles glow
will make you grow
and grow
and grow

a bedtime kiss will tuck you tight
keep you crazy thought the night
so..
won`t you be my kissaroo?
and everyday, the whole day through
we`ll share new kisses..........
.....me... and you!!!!


tinggal jejak je.. jangan kentut!!!